2017. július 7., péntek

Csokis macaron


Hozzávalók:
  • 200 g porcukor
  • 120 g mandulaliszt
  • 90 g tojásfehérje
  • 20 g cukor
  • 2 tk kakaópor

Elkészítés:
A porcukrot a mandulaliszttel, kakaóporral elkeverjük, ledaráljuk, leszitáljuk. A tojásfehérjét habbá kezdjük verni, majd közben folyamatosan hozzáadagoljuk a kristálycukrot, keményre verjük. A kész tojáshabba mégegyszer beleszitáljuk a mandulalisztes porcukrot, és nagy körkörös mozdulatokkal belekeverjük. Kevés kakaóporral szitáltam le a tetejét míg pihent. 1 órát pihentetjük sütés előtt.
170 fokon sütjük úgy hogy ne piruljon meg. Kb 10-12 percig.
Ezt én most nutellával töltöttem.


Itt tudtok csatlakozni hozzám!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin