A recept egy külföldi oldalról van. Szeretem a külföldi recepteket kipróbálni. Most a Natasha kitchen oldalról választottam.
Hozzávalók:
Tésztához:
- 500 g liszt
- fél csomag szárított élesztő
- 240 ml langyos tej
- 226 g olvasztott, kihűtött vaj
- pici só
- pici cukor
Töltelékhez:
Mákoshoz:
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg mák
- fahéj
- 1 tk cukor
Dióshoz:
- 7,5 dkg dió
- 7,5 dkg mazsola
- 1 tk cukor
- fahéj
- baracklekvár
Elkészítés: A tésztához a tejet és a vajat a dagasztó gép táljába mértem. A lisztet, sót, cukrot és élesztőt összekevertem, majd apránként hozzáadva a vajas tejhez kevertem úgy, hogy lassan keverte közben a gép. Jól kidagasztottam, majd kézzel is átgyúrtam és 5 egyenlő részre osztottam. A töltelékekhez a diot, mazsolát, cukrot és fahéjat egy apritógépbe tettem és összedaráltam. A mákosat is így csináltam. Enyhén lisztezett felületen kör alakúra nyújtottam egy gombóc tésztát, lekentem lekvárral és megszórtam a választott töltelékkel. Én 3 gombócot diósnak és 2 gombócot mákosnak csináltam. 16ra vágtam fel és a azélesebb oldalánál kezdve feltekertem kifli alakúra. 180 fokos előmelegített sütőben addig sütöttem míg az alja kezdett pirulni de a teteje még fehér maradt. Porcukorral meghintve kínáljuk.
Itt tudtok csatlakozni hozzám!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése