2017. július 6., csütörtök

Diós-mákos rugelach


A recept egy külföldi oldalról van. Szeretem a külföldi recepteket kipróbálni. Most a Natasha kitchen oldalról választottam.
Hozzávalók:
Tésztához:

  • 500 g liszt
  • fél csomag szárított élesztő
  • 240 ml langyos tej
  • 226 g olvasztott, kihűtött vaj
  • pici só
  • pici cukor

Töltelékhez:
Mákoshoz:

  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg mák
  • fahéj
  • 1 tk cukor

Dióshoz:

  • 7,5 dkg dió
  • 7,5 dkg mazsola
  • 1 tk cukor
  • fahéj

  • baracklekvár

Elkészítés: A tésztához a tejet és a vajat a dagasztó gép táljába mértem. A lisztet, sót, cukrot és élesztőt összekevertem, majd apránként hozzáadva a vajas tejhez kevertem úgy, hogy lassan keverte közben a gép. Jól kidagasztottam, majd kézzel is átgyúrtam és 5 egyenlő részre osztottam. A töltelékekhez a diot, mazsolát, cukrot és fahéjat egy apritógépbe tettem és összedaráltam. A mákosat is így csináltam. Enyhén lisztezett felületen kör alakúra nyújtottam egy gombóc tésztát, lekentem lekvárral és megszórtam a választott töltelékkel. Én 3 gombócot diósnak és 2 gombócot mákosnak csináltam. 16ra vágtam fel és a azélesebb oldalánál kezdve feltekertem kifli alakúra. 180 fokos előmelegített sütőben addig sütöttem míg az alja kezdett pirulni de a teteje még fehér maradt. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Itt tudtok csatlakozni hozzám!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin