Az alap ötlet Tücsökbogártól van csak én a saját lisztkészletemből, saját szám íze szerint csináltam. Finom, foszlós, könnyű. :)
Hozzávalók 10 db zsemléhez:
- 300 gr bl80-as kenyérliszt
- 200 gr teljes kiőrlésű liszt
- 2-3 ek méz
- 2 tk só
- 0,5 dl olvasztott kókuszzsír
- 3 dl langyos víz
- 25 gr friss élesztő
Lekenni:
- Olvasztott kókuszzsír
Megszórni:
- Fekete szezámmag
Elkészítés: A liszteket a dagasztógép táljába mérjük és egy lyukat alakítunk ki a közepébe, majd belemorzsoljuk az élesztőt, rácsorgatjuk a mézet és ráöntjük a langyos vizet. Hagyjuk felfutni az élesztőt, majd hozzáadjuk a sót és az olvasztott kókuszzsírt is és jól kidagasztjuk. Ha ez megvan lisztezett munkafelületre rakjuk a gömbölyített tésztát és letakarva 1 órát hagyjuk kelni szobahőmérsékleten. Ha megkelt 10 egyenlő részre osztjuk, zsemle formára alakítjuk, sütőpapíros tepsire helyezzük és ismét pihen 1 órát. Amíg pihen előmelegítjük a sütőt és ha duplájára keltek a zsemlék lekenjük olvasztott kókuszzsírral, megszórjuk szezámmaggal és kb 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Itt tudtok csatlakozni hozzám!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése