2017. május 15., hétfő

Lekváros rózsa


Hozzávalók 12 db-hoz:

  • 50 dkg liszt
  • 1 cs szárított élesztő (7g)
  • 2 tojás
  • 7 dkg cukor
  • fél tk só
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 2 dl langyos tej

Tölteni:

  • nutella
  • fahéjas cukor
  • lekvár
  • pudingkrém

Elkészítés: A tésztához a lisztet, élesztőt, cukrot belemérjük a dagasztógép táljába. Hozzáadjuk a tejet, margarint, sót és a tojást is, majd egy szép rugalmas tésztát dagasztunk. Én lisztezett munkapulton egy konyharuhával lefedve szoktam keleszteni 1 órát szobahőmérsékleten. Ha letelt a kelesztési idő 12 egyforma részre osztjuk, majd felgömbölyítjük őket és ismét pihennek 10 percet. A pihenő után minden golyót 3 részre osztunk és mindet egyessével kinyújtjuk, megkenjük a kívánt töltelékkel, majd félbe hajtjuk és megint félbe, hogy egy háromszöget kapjunk. A 3 db kis háromszög fog alkotni 1 rózsát úgy, hogy egymás mellé tesszük a 3 db háromszöget úgy, hogy picit fedjék egymást a csücskénél és feltekerjü, majd kivajazott muffin tepsibe helyezzük a kész rózsát. Ha mind a 12 kész hagyjuk kelni fél órát miközben előmelegítjük a sütőt kb 180 fokra. Pirosra sütjük kb fél óra alatt és porcukorral meghintve tálaljuk.

Itt tudtok csatlakozni hozzám!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin