Hozzávalók:
- 250 gr mandulaliszt
- 170 gr porcukor
- 75+75 gr tojásfehérje
- 250 gr kristálycukor
- 65 ml víz
Töltelékhez:
- 200 gr natúr marcipán
- 4 cl konyak vagy cherry brandy
- 100 gr apróra vágott meggy
Elkészítés: A mandulalisztet, a porcukrot 75 gramm tojásfehérjével egy tálban elkeverjük egy gumis lapáttal.
A kristálycukrot a vízzel felrakjuk főni, közben egy tálban elkezdjük verni a másik 75 grammnyi tojásfehérjét. Mikor a cukorszirup elérte a 118 fokot, melegen, folyamatos keverés mellett, vékony sugárban hozzácsorgatjuk a habhoz és addig verjük, amíg ha felfordítjuk a tálat nem folyik ki a hab, hanem kemény marad.
Ezután a szirupos tojáshabot lazán hozzáforgatjuk a mandulisztes alaphoz és addig keverjük egy gumis lapáttal, amíg lávaszerűen nem folyik, majd habzsákba töltjük és kis távolságot hagyva köztük félgömböket nyomunk. Hagyjuk minimum 1 órát szobahőmérsékleten száradni addig, amíg tapintásra már nem ragad az ujjunkhoz. Ekkor mehet a 170 fokra előmelegített sütőbe kb 12-15 percre. Ha kész hagyjuk teljesen kihűlni. A töltelékhez a hozzávalókat összedolgozzuk, majd a kihűlt macaronokba töltjük.
Itt tudtok csatlakozni hozzám!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése