2017. március 29., szerda

Marcipános-konyakmeggyes macaron



Hozzávalók:

  • 250 gr mandulaliszt
  • 170 gr porcukor
  • 75+75 gr tojásfehérje
  • 250 gr kristálycukor
  • 65 ml víz

Töltelékhez:

  • 200 gr natúr marcipán
  • 4 cl konyak vagy cherry brandy
  • 100 gr apróra vágott meggy

Elkészítés: A mandulalisztet, a porcukrot 75 gramm tojásfehérjével egy tálban elkeverjük egy gumis lapáttal.
A kristálycukrot a vízzel felrakjuk főni, közben egy tálban elkezdjük verni a másik 75 grammnyi tojásfehérjét. Mikor a cukorszirup elérte a 118 fokot, melegen, folyamatos keverés mellett, vékony sugárban hozzácsorgatjuk a habhoz és addig verjük, amíg ha felfordítjuk a tálat nem folyik ki a hab, hanem kemény marad.
Ezután a szirupos tojáshabot lazán hozzáforgatjuk a mandulisztes alaphoz és addig keverjük egy gumis lapáttal, amíg lávaszerűen nem folyik, majd habzsákba töltjük és kis távolságot hagyva köztük félgömböket nyomunk. Hagyjuk minimum 1 órát szobahőmérsékleten száradni addig, amíg tapintásra már nem ragad az ujjunkhoz. Ekkor mehet a 170 fokra előmelegített sütőbe kb 12-15 percre. Ha kész hagyjuk teljesen kihűlni. A töltelékhez a hozzávalókat összedolgozzuk, majd a kihűlt macaronokba töltjük.

Itt tudtok csatlakozni hozzám!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin