Én most egy nagyon kicsi tepsibe csináltam, 15x13 cm
Hozzávalók:
Tésztához:
- 15 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 1 tojássárgája
- csipet só
- csipet sütőpapír
Töltelékhez:
- 10 dkg darált mák
- 3 ek cukor
- 1 citrom leve és héja
- 3 ek zsemlemorzsa
- 1 dl tej
- csipet fahéj
- 1 ek vaj
- 1 alma reszelve
- A tésztából megmaradt tojásfehérje
Elkészítés: A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, majd a háromnegyedét kinyújtjuk akkora méretre mint a tepsi. Sütöpapíros tepsi aljába tesszük a kinyújtott tésztát, megszúrkáljuk, majd elegyengetjük az elkészült tölteléket, amit úgy készítünk el, hogy a darált mákot, cukrot, fahéjat, tejet és a citrom levét és héját felfőzzük, majd belekeverjük a vajat meg a reszelt almát. Ha kihűlt beleforgatjuk az 1 tojásból felfert habot és a zsemlemorzsát. Ezt elegyengetjük a kinyújtott tésztán, majd a maradék tésztából készült szalagokkal berácsozzuk. Tojással lekenjük és közepes hőfokon aranyra sütjük. Porcukorral tálaljuk.
Itt tudtok csatlakozni hozzám!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése