Hozzávalók:
Tésztához:
- 45 dkg liszt
- 1 tk kakaópor
- 1 kk szódabikarbóna
- 2 ek méz
- 15 dkg cukor
- 10 dkg ráma
- 1 tojás
- 0,5 dl tej
Krémhez:
- 5 dl tej
- 1 dl búzadara
- 1 rúd vanília
- csipet só
- 20dkg porcukor
- 20 dkg puha ráma
Lapokat lekenni:
- Sárgabarack lekvár
Tetejére:
- olvasztott étcsoki
Elkészítés: Először sütünk 4 lapot a tészta hozzávalóiból úgy, hogy a tojást, mézet, tejet, cukrot és a margarint egy hőálló tálba tesszük és vízgőz felett sűrűre összeolvasztjuk. A lisztet, szódabikarbónát, sót és kakaót elkeverjük egy másik tálban és erre öntjük az összeolvasztott mézes részt és szépen összedolgozzuk. Ha ez megvan 4 egyenlő részre osztjuk, kinyújtjuk és egy vajazott lisztezett tepsi hátán 170 fokon kb 5 perc alatt megsütjük. Ha megsült még melegen leszedjük a tepsi hátáról és egy egyenes felületen hagyjuk kihűlni. A krémhez a tejet a vanília rúddal és a kikapart magjival felfőzzük, majd kivesszük a kiázott vaníliahüvelyt és belecsorgatjuk a tejbe a búzadarát, majd folytonos keverés mellett sűrűre főzzük. Ezután teljesen kihűtjük és robotgéppel beledolgozzuk a puha margarint és a porcukrot. Összeállításnál a lapokat lekenjük lekvárral, rátöltjük a krémet, majd a tetején elkenjük a megolvasztott csokit. 1 éjszakát érdemes hűtőben hagyni, hogy megpuhuljon a lap. Másnap szeleteljük.
Itt tudtok csatakozni hozzám!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése