Hozzávalók
- 6 tojás
- 10 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg vaj
- 1 tk sütőpor
- 1 tk fahéj
- pici só
- 1 alma
Elkészítés: A puha vajat kihabosítjuk a cukorral, majd egyenkent hozzáadjuk a tojások sárgáját. A lisztet, fahéjat, darált diót, sót és sütőport elkeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Az almát meghámozzuk, felkockázzuk. A cukros vajas tojássárgájás részhez adjuk a lisztes keveréket, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. A legvégén beleforgatjuk az almakockákat is. Egy vajazott lisztezett kis méretű tepsibe öntjük a masszát. Én a tetejét is megszórtam aprított dióval és 180 fokon tűpróbáig sül.
Itt tudtok csatlakozni hozzám!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése