2017. január 29., vasárnap

Sajtos kiflike


Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 3dkg élesztő
  • 4 dl tej +1 kk cukor
  • 1 ek cukor
  • fél ek só
  • 2 kispohár tejföl
  • 1 tojás
  • Kb 2 dl olaj

Lekenéshez:

  • 1 tojás
  • Sajt
  • Szezámmag

Ezen kívül:

  • 25 dkg ráma puha

Elkészítés: A lisztet, sót, cukrot, tojást, tejföl egy tálba mérjük, majd ráöntjük a felfuttatott élesztőt és apránként adagolva az olajat könnyű tésztát dagasztunk. 1 órát lefedve kelesztjük. Ha megkelt lisztezett felületen mindig egy maréknyi tésztát kicsipünk a nagy adagból, kör alakúra nyújtjuk, lekenjük a sós puha margarinnal, de azt is úgy osztjuk be, hogy mindegyikre elég legyen, és 8 cikkre vágjuk a lekent kört és a hosszabbik oldalán elkezdjük feltekerni, sütőpapíros tepsire rakjuk, lekenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal vagy szezámmal és 200 fokon pirosra sütjük.

Itt tudok csatlakozni hozzám!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin