Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 3dkg élesztő
- 4 dl tej +1 kk cukor
- 1 ek cukor
- fél ek só
- 2 kispohár tejföl
- 1 tojás
- Kb 2 dl olaj
Lekenéshez:
- 1 tojás
- Sajt
- Szezámmag
Ezen kívül:
- 25 dkg ráma puha
- Só
Elkészítés: A lisztet, sót, cukrot, tojást, tejföl egy tálba mérjük, majd ráöntjük a felfuttatott élesztőt és apránként adagolva az olajat könnyű tésztát dagasztunk. 1 órát lefedve kelesztjük. Ha megkelt lisztezett felületen mindig egy maréknyi tésztát kicsipünk a nagy adagból, kör alakúra nyújtjuk, lekenjük a sós puha margarinnal, de azt is úgy osztjuk be, hogy mindegyikre elég legyen, és 8 cikkre vágjuk a lekent kört és a hosszabbik oldalán elkezdjük feltekerni, sütőpapíros tepsire rakjuk, lekenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal vagy szezámmal és 200 fokon pirosra sütjük.
Itt tudok csatlakozni hozzám!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése