Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg ráma
- 10 dkg porcukor
- 1 tk sütőpor
- 1 tojás
Krémhez:
- 5 dl habtejszín
- 80 dkg túró
- 25 dkg mascarpone
- 1 cs dr oetker finesse vanília aroma
- 10 dkg porcukor
- 1 cs zselatin
- 4-5 db körte
Tetejéhez:
- 4 dl körtelé
- 1 cs tejszín ízű pudingpor
- 2 ek cukor
Elkészítés: A tésztához a lisztet, porcukrot, sütőport és a margarint kézzel elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojást és jól összegyúrjuk. Lisztezett felületen egy közepes tepsi méretére kinyújtjuk és 180 fokon aranybarnára sütjük. Kihűtjük.
A krémhez a túrót a mascarponéval, vaníliával és a porcukorral elkeverjük. A habtejszínt kemény habbá verjük. A zselatint a leírás szerint elkészítjük, majd a túrós részhez adjuk és hozzáforgatjuk a tejszínhabot is. A kihűlt lapon eloszlatjuk a krémet és hűtőbe tesszük amíg elkészül a zselé a tetejére. A zseléhez a kimért körteléből picit félreteszünk, amibe kikeverjük a pudingot, a többit felforraljuk. Ha felforrt beleöntjük a pudingot é besűrítjük, makd a cukrot is elkeverjük benne. Kivesszük a hűtőből a sütit, rászeleteljük a megosott, meghámozott körtét és ráöntjük a zselét. Picit várunk, majd legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
Itt tudtok csatlakozi hozzám!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése