2016. május 12., csütörtök

Körtés túrós szelet


Hozzávalók:
Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg ráma
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tojás

Krémhez:

  • 5 dl habtejszín
  • 80 dkg túró
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 cs dr oetker finesse vanília aroma
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs zselatin
  • 4-5 db körte

Tetejéhez:

  • 4 dl körtelé
  • 1 cs tejszín ízű pudingpor
  • 2 ek cukor

Elkészítés: A tésztához a lisztet, porcukrot, sütőport és a margarint kézzel elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojást és jól összegyúrjuk. Lisztezett felületen egy közepes tepsi méretére kinyújtjuk és 180 fokon aranybarnára sütjük. Kihűtjük.
A krémhez a túrót a mascarponéval, vaníliával és a porcukorral elkeverjük. A habtejszínt kemény habbá verjük. A zselatint a leírás szerint elkészítjük, majd a túrós részhez adjuk és hozzáforgatjuk a tejszínhabot is. A kihűlt lapon eloszlatjuk a krémet és hűtőbe tesszük amíg elkészül a zselé a tetejére. A zseléhez a kimért körteléből picit félreteszünk, amibe kikeverjük a pudingot, a többit felforraljuk. Ha felforrt beleöntjük a pudingot é besűrítjük, makd a cukrot is elkeverjük benne. Kivesszük a hűtőből a sütit, rászeleteljük a megosott, meghámozott körtét és ráöntjük a zselét. Picit várunk, majd legalább 3 órára hűtőbe tesszük.

Itt tudtok csatlakozi hozzám!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin