2016. május 14., szombat

Kapros-túrós pogácsa


Ebből az adagból kb 20-22 db jön ki, úgyhogy érdemes egyből dupla adagot sütni.
Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 25 dkg ráma
  • 1 tojás
  • 2 dkg élesztő
  • 25 dkg túró
  • 1 dkg só
  • kapor (nálam most szárított)

Kenéshez:

  • 1 tojás
  • Kevés sajt leszórni

Elkészítés: Minden hozzávalót egy tálba kimérünk, kivéve a tojást és szépen elmorzsoljuk. Ha ez megvan beleütjük a tojást és összegyúrjuk. Fél órára félretesszük meleg helyre keleszteni. Ha megkelt másfél-2 centisre kinyújtjuk, lekenjük 1 felvert tojással, megszórjuk sajttal, majd az előmelegített 180 fokos sütőben készre sütjük.

Itt tudtok csatlakozni hozzám!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin