Hozzávalók:
- 200 g liszt
- 2 teáskanál cukor
- 1.5 teáskanál sütőpor
- 0.25 teáskanál citromsav
- 0.5 teáskanál só
- 1 tojás
- 200 ml tej
- 3 teáskanál olivaolaj
Vaníliasodóhoz:
- 2 dl tej
- Fél rúd vanília
- cukor (izlés szerint)
- 25 g keményítő
- pici só
Elkészítése: Minden hozzávalót összekeverünk, majd a már előmelegített, olajjal lekent palacsinta sütőre kis halmot teszünk a tésztábol, arra egy fel teáskanál nutella, majd a nutellát befedjük kevés tésztával. Mire ez a művelet kész, addigra fordíthatjuk is át a kis palacsintánkat. Az első darabok kicsit csúnyácskák lettek nekem, de a végére belejöttem.
Vaníliasodóm pedig annyiból állt, hogy a tejből egy picit a kimért keményítőre öntöttem, majd azt elkevertem. A maradék tejet a vanília kikapart magjával és a vaníliahüvellyel és a pici sóval felfőztem, és a keményítővel besűrítettem. Ízlés szerint cukrozzuk, majd kivesszük a vaníliahüvelyt. A palacsintával tálaljuk.
Itt tudtok csatlakozni hozzám!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése