Hozzávalók:
Baileyshez:
- 2 dl habtejszín
- dupla kávé
- 2 ek instant kakaópor
- 1 üvegcse kókusz aroma
- 5 cl konyak
- 2 ek porcukor
Süti krémjéhez:
- Egy adag házi baileys ( kb 6 dl, de attól is függ, hogy ízlés szerint teszünk e még bele tejszínt, vagy kávét.)
- 15 g zselatinpor (csomagolás szerint elkészítve)
- 500 ml habtejszín
- 500 g mascarpone
- És persze egy világos 5 tojásos piskóta
Elkészítés: Én magát a baileys likőrt előző nap elkészítettem, majd a krémhez egy tálba tettem a mascarponét, elkészítettem a zselatint, hogy picit kihűljön. A mascarponéhoz fokozatosan adagoltam a baileys és közben gépi mixerrel habosítottam. Hozzáadtam a zselatint, majd a végén a kemény habbá vert tejszínt, elkevertem és a kisűlt, majd kihűtött piskótára kentem. Nekem van egy keretem, így azt tettem a piskóta köré és abba töltöttem a krémet. Egy éjszakát állni hagytam, másnap díszítettem.
Itt tudtok csatlakozni hozzám!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése