Hozzávalók:
- 25 dkg cukor
- 1 rúd vanília
- 37 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 5 tojás
- 2 ek kakaópor
- 1,25 dl langyos víz
- 2,5 dl olaj
- pár szem meggy
Elkészítés: A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral meg a vanília kikapart magjaival kihabosítjuk, majd apránként hozzáadjuk az olajat és a vizet, majd a sütoporral elkevert lisztet. Jól elkeverjük, majd 2 részre osztjuk a tésztát. Az egyik marad így simán, a másik részbe beleszitáljuk a kakaóport. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd a forma közepén elkezdjük adagolni a tésztákat úgy, hogy 2 evőkanál világos tésztát teszünk, annak a közepére 2 evőkanál kakaós tésztát, majd így folytatjuk amígy el nem fogy a két féle tészta. A végén rászórjuk a meggyet és 180 fokon tűpróbáig sül.
Itt tudtok csatlakozni hozzám!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése