Hozzávalók:
Piskótához:
- 6 tojás
- 22 dkg liszt
- 3 dkg kakaópor
- 25 dkg cukor
- 7 ek olaj
- csipet só
- 1 cs sütőpor
Krémhez:
- 50 dkg mascarpone
- 5 dl habbá vert tejszín
- 4 ek porcukor
- Vanília kivonat
Elkészítése: A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét elkezdjük habbá verni és kb félúton hozzáadjuk a cukrot és azzal verjük kemény habbá, majd hozzáadjuk a tojássárgájat és az olajat. Jól elkeverjük. A lisztet, kakaót, sütőport és a sót elvegyítjük, majd apránként a tojásos keverékhez adjuk és beleforgatjuk egy gumis lapáttal. Tortaformába öntjük, majd 180 fokon készre sütjük. Ha megsült kihűtjük és 3 egyenlő részre vágjuk. A krémhez a tejszínt kemény habbá vertük. A mascarponét a cukorral és a vaníliával elkeverjük, majd beleforgatjuk a tejszínt. Megtöltjük a piskótát. Oldalát és tetejét is körbekenjük, majd félbevágott oreo kekszekkel díszítjük.
Itt tudtok csatlakozni hozzám!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése