A recept Limarától van, amit köszönök os neki.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3-4 ek cukor
- 3 tojássárgája
- csipet só
- 2,5 dl tej
- 5 dkg olv.vaj
- 2,5 dkg élesztő
Forgatáshoz:
- 8 dkg olvasztott vaj
- 10-15 dkg darált dió
- 4-5 ek cukor
Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos tejben. A többi hozzávalóval elkeverjük, majd jól kidolgozzuk. Hagyjuk kelni addig, amíg duplájára nem nő. Ha megkelt, lisztezett felületen kinyújtjuk ujjnyi vastagra és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A kiszaggatott tésztát beleforgatjuk az olvasztott vajba, majd a cukros dióba és kivajazott formába helyezzük őket. 180 fokon sül aranybarnára.
A vaníliasodó hozzávalói:
- 8 dl tej
- 1 vaníliarúd
- 4 dkg liszt
- 5-10 dkg cukor
- 4 tojássárgája
Elkészítése: A tojássárgákat a cukorral és a liszttel és kb 1 dl tejjel csomómentesre keverünk. A többi tejet a vanília kikapart magjaival és a vaníliahüvellyel együtt felforraljuk, majd apránként adagoljuk a tojásos péphez. Hőkiegyenlítünk, majd az egészet visszatesszük a tűzre és besűrítjük.
Itt tudtok csatlakozni hozzám!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése