2015. szeptember 10., csütörtök

Aranygaluska vanília sodóval


A recept Limarától van, amit köszönök os neki.
Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3-4 ek cukor
  • 3 tojássárgája 
  • csipet só
  • 2,5 dl tej
  • 5 dkg olv.vaj
  • 2,5 dkg élesztő
Forgatáshoz:

  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 10-15 dkg darált dió
  • 4-5 ek cukor

Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos tejben. A többi hozzávalóval elkeverjük, majd jól kidolgozzuk. Hagyjuk kelni addig, amíg duplájára nem nő. Ha megkelt, lisztezett felületen kinyújtjuk ujjnyi vastagra és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A kiszaggatott tésztát beleforgatjuk az olvasztott vajba, majd a cukros dióba és kivajazott formába helyezzük őket. 180 fokon sül aranybarnára.
A vaníliasodó hozzávalói:

  • 8 dl tej
  • 1 vaníliarúd
  • 4 dkg liszt
  • 5-10 dkg cukor
  • 4 tojássárgája

Elkészítése: A tojássárgákat a cukorral és a liszttel és kb 1 dl tejjel csomómentesre keverünk. A többi tejet a vanília kikapart magjaival és a vaníliahüvellyel együtt felforraljuk, majd apránként adagoljuk a tojásos péphez. Hőkiegyenlítünk, majd az egészet visszatesszük a tűzre és besűrítjük.
Itt tudtok csatlakozni hozzám!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin