4 féle ízben készítettem bonbont és mind egy fotóra került, úgyhogy egyszerre posztolom őket.
Készült egy fahéjas étcsokis
Egy vaníliás-ribizlis
Egy kávés fehércsokis
És egy diós tejcsokis
A fahéjasat Gesztenyénél láttam, de nem tettem bele likőrt, helyette tejszín ment bele és picit több fehércsoki.
A többit Praliné Zsuzsinál láttam.
Hozzávalók:
Fahéjas étcsokis:
Krémhez:
- Kb. 12 dkg fehércsoki
- 6 cl tejszín
- 1 kk fahéj (de ízlés szerint növelhető a mennyisége)
A burokhoz:
- 15 dkg étcsoki
Elkészítés: A burokhoz a csokit megolvasztjuk, temperáljuk, majd kikenjük a formát vele, lehűtjük. A krémhez a tejszínt felforraljuk, majd beletörjük a csokit és megolvasztjuk benne, majd hozzáadjuk a fahéjat, langyosra hűtjük, és beletöltjük a megdermedt burokba, dermesztjük, majd lezárjuk.
Vaníliás-ribizlis:
Krémhez:
- 10 dkg fehércsoki
- Fél rúd vanília magjai
- 5 cl tejszín
- ribizli lekvár (nálam házi)
Burokhoz:
- 10 dkg fehércsoki
Elkészítés: A burokhoz a csokit megolvasztjuk, temperáljuk, majd kikenjük a formát és lehűtjük. A krémhez a felforralt tejszínben felolvasztjuk a csokit és hozzáadjuk a vanília magjait is, kihűtjük. A burok aljába teszünk egy csepp lekvárt, majd erre a vaníliás krémet, dermesztjük, majd lezárjuk.
Kávés fehércsokis:
Már posztoltam egyszer, de most a burokba nem került kávé.
Diós-tejcsokis:
Krémhez:
- 1 marék darált dió
- kevés porcukor
- vaj
- tejszín
Burokhoz:
- 10 dkg tejcsoki
Elkészítés: A burokhoz a csokit megolvasztjuk,temperáljuk, majd kikenjük a formát és lehűtjük. A diós töltelékhez a diót a cukorral elkeverjük és egy serpenyőben megpirítjuk, olaj nélkül. Ha megpirult hozzáadagolunk vajat és tejszínt a kívánt állag eléréséig. Ha ez megvan, kihűtjük, majd elosztjuk a formában és lezárjuk a formát tejcsokival.
Nagyon jók! A fahéjasod megmozgatta a fantáziámat!
VálaszTörlésKöszönöm.
Törlés