Anyáknapjára csináltam az anyáknapi ebéd utánra :))) nagyon finom volt.
Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 tojás
- 6 ek liszt
- 6 ek cukor
Ananászos zseléhez:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 3,5 dl ananászlé
- 3 ek cukor
Citromos krémhez:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 3,5 dl tej
- 2 citrom leve és héja
- 3 ek cukor
- 15 dkg vaj
Elkészítés: A tészta hozzávalóiból sütünk egy sima piskótát,kihűtjük, majd félbevágjuk. A zseléhez az ananászlét a pudingporral kikeverjük, majd lassú tűzön besűrítjük, belekeverjük a cukrot és így melegen rákenjük az alsó piskótalapra. Amíg ez így kihűl elkészítjük a citromos krémet úgy, hogy a tejből és pudingporból főzünk egy pudingot, belekeverjük a cukrot, majd kihűtjük, ha kihűlt belereszeljük a citrom héját, majd a levét is belefacsarjuk, elkeverjük, majd kihabosítjuk a vajjal. Rákenjük az ananászos zselére úgy, hogy egy kevés maradjon a tetejére és a díszítéshez is. Én egy ananászt felszeleteltem, sütőben kiszárítottam és melegen a muffin tepsi mélyedéseibe hagytam kihűlni, így lettek kis ananász virágok. :))
Itt tudtok csatlakozni hozzám!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése