Évfordulóra készült a Feketeerdő tortával együtt. Nagyon tetszett a végeredmény. :)
Azt hiszem 26 cm-es volt a tortaformám.
Hozzávalók:
Tésztához:
- 10 tojás
- 10 ek hideg víz
- 400 g cukor
- 400 g liszt
- 2 tk sütőpor
Krémhez:
- 5 db tojássárgája
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 dl tej
- 4 dl tejszín
- 2 csomag zselatinfix
- 10 dkg mazsola
- 5 ml rumaroma
- 2 dl tejszín
- arany cukorgyöngy
- kb 5 dkg kandírozott gyümölcs
Elkészítés: A tészta hozzávalót megfelezve sütünk 2 lapot külön külön, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt mindkettőt félbevágjuk. Előző este a rumaromát pici vízzel felhígítjuk és egy éjszakára beleáztatjuk a mazsolát. A krémhez a tejet a vaníliás cukorral felfőzzük. A tojássárgáját a cukorral kikeverjük, majd apránként hozzáadagoljuk a forró tejet úgy, hogy közben folyamatosan kevergetjük, majd visszatesszük a tűzre és sűrűre főzzük. Ha ez megvan, beleszórjuk a zselatinfixet. Hideg vízfürdőben hagyjuk teljesen kihűlni. Amíg hűl felverjük a tejszínt kemény habbá a másik csomag zselatinfixel. Ha a tojásos krém kihűlt beleforgatjuk a tejszínt és ezzel töltjük be a lapokat és szórunk a krémre az ázott mazsolát is. A külsejét és a tetejét is bevonjuk a díszítésre szánt kemény habbá vert tejszínnel és ízlésesen díszítjük.
Itt tudtok csatlakozni hozzám!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése