Most tartottuk anya szülinapját és ezt a sütit csináltam ebéd utánra. Nagyon finom volt. :)
Hozzávalók :
Tésztához :
- 6 tojás
- 15 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
Krémhez :
- 10 dkg cukor
- 3 cs vaníliás pudingpor
- 1 l rostos őszibaracklé
- 1 konzerv őszibarack
Tetejére :
- 2 dl felvert tejszín
Elkészítése : A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd belekeverjük a sárgáját és rászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és egy fakanállal beleforgatjuk. Sütőpapíros tepsiben sütjük 160-180 fokon. Ha megsült kihűtjük. A krémhez a pudingport kikeverjük 3 dl baracklében. A többi baracklevet feltesszük főni, majd ha látjuk hogy fő beleborítjuk a kikavart pudingport és állandó keverés közben besűrítjük. Ha kész belekeverjük a cukrot és a kockázott barackot, majd elzárjuk a gázt. Kihűtjük. Ha minden kihűlt, a piskótára kenjük a barackos krémet és a keményre felvert tejszínhabot. Kockákra vágva tálaljuk.
Itt tudtok csatlakozni hozzám!
Fincsi lehet, nagyon jól néz ki! Boldog születésnapot kívánok anyukádnak!
VálaszTörlésIgen, nagyon finom, könnyed sütemény volt. :)
TörlésNagyon szépen köszönjük. :)