A mai nassolni való ez a sajtos csiga volt meg a meggyes kevert. Mindkettő nagyon nagyon finom volt. Már alig van. :)))
Ebből az adagból 4 rúd jön ki, amiből én most csak kettőt sütöttem ki. (Nem ennyi lesz 2 rúdból, mint amennyi a képen van) :D
Nagyon jó kis ropogtatnivalót lehet elkészíteni ha betoppan egy váratlan vendég, hiszen ha van időnk, begyúrhatunk dupla adagot és a fagyasztóban nagyon jó helye lesz, aztán ha jön valaki akkor csak előkapunk egy két rudat a fagyóból és felszeleteljük és sülhetnek is maguknak. :))
Szóval, ami receptet leírok az 4 rúdnyi csigára elég.
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 ráma
- 1 tojás
- 1 tk só
- 2 dl tejföl
Krémhez:
- 20 dkg reszelt sajt
- 20 dkg puha vaj
Elkészítés: A lisztet, sót, sütőport elvegyítjük és elmorzsoljuk benne a rámát, majd mindent hozzáadva összegyúrjuk a tésztát. Ha összegyúrtuk 4 kis cipóra osztjuk és 1 órára hűtőben pihentetjük. 1 óra leteltével mind a 4 kis cipót kinyújtjuk külön külön és mindet megkenjük a 4 felé osztott vajban elkevert reszelt sajtos krémmel, majd mindet feltekerjük jó szorosan. Ezután a rudakat külön folpackba csomagoljuk és minimum 1 órára fagyasztóba rakjuk. Ez azért kell, hogy szeletelésnél a puha van ne folyjon ki. Ha kivettük a rudat, kicsomagoljuk és várunk 1-2 percet, hogy felengedjen annyira, hogy szeletelésnél ne töredezzen, és fél centis csigákat szeletelünk. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk és 180 fokon pirosra sütjük.
Itt tudtok csatlakozni hozzám!
Jaj de jó. :) köszönöm, hogy írtál és remélem találsz mást is ami tetszik, mert a fényképeim nem igazán adják vissza...sajnos..ezt még gyakorolnom kell. :) köszönöm, szétnézek én is. :)
VálaszTörlésVárom :)
VálaszTörlés