Hozzávalók:
Tésztához:
- 4 tojás
- 30 dkg liszt
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 20 dkg cukor
- 2 ek kakaópor
- 15 ek tej
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
Krémhez:
- 4 dl málnapüré
- 5 ek cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 25 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1-2 kocka tejcsoki a tetejére
Elkészítése: a tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját a cukorral és a puha vajjal kihabosítjuk. A lisztet, sütőport, sót, kakaóport elvegyítjük, majd a tojássárgáhához adjuk a tejjel együtt. Majd a végén beleforgatjuk a tojáshabot is. Sütőpapíros tepsibe öntjük, én ekkor szórtam meg egy marék málnával és 180 fokos sütőben tűpróbáig sül. Ha megsült kihűtjük. A krémhez a málnapürét a pudingporral kikeverjük és besűrítjük, majd hozzáadjuk a cukrot. Kihűtjük. A puha vajat vagy margarint kihabosítjuk a porcukorral,majd hozzáadjuk a málnás pudingot és jól összekeverjük. A kihűlt piskótáról lehúzzuk a papírt, visszarakjuk a tepsibe, majd eloszlatjuk a tetején a krémet.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük, és megreszeljük csokival.
Itt tudtok csatlakozni hozzám!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése