Hozzávalók 6db-ra:
- 25 dkg liszt
- 2,5 dkg friss élesztő
- 5 dkg cukor
- 5 dkg olvasztott vaj
- 1 dl tej
- 1 tojás
Vanília sodóhoz:
- 8 dl tej
- 40 g vaníliás pudingpor
- 4 ek cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 vanília kikapart magja
Ezenkívül:
Elkészítés: Minden hozzávalót egy tálba mérünk, összegyúrjuk és jól kidagasztjuk. Lefedve duplájára kelesztjük. Közben elkészítjük a sodót úgy mint egy sima pudingot. Ha megkelt a tészta 6 részre osztjuk, szétlapítjuk, majd 1 evőkanál szilvalekvárral töltjük meg és golyóvá formáljuk. Hagyjuk kelni egy picit, közben előkészítjük a párolót. Nekem ilyen kis házilag összerakottban készült. Egy nagy lábasba vizet tettem, abba lefordítva egy csatos tortaformát aminek az alja lesz ugye felül, amit szépen lekenünk olajjal hogy ne ragadjon rá. Ráhelyezzük a gombócokat és lefedjük. Nekem kb fel óra kellett hogy készre párolódjon. Langyosan mélytányérba raktam, mertem rá sodót és megszórtam kevés darált mákkal.
- darált mák
- 6 ek szilvalekvár
Itt tudtok csatlakozni hozzám!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése