Hozzávalók: 20x33 cm-es tepsihez
- 15 dkg tejcsoki
- 20 dkg étcsoki
- 22 dkg vaj
- 5 tojás
- csipet só
- 10 dkg cukor
- 1 rúd vanília kikapart magja
- 10 dkg dió
- 2 marék magozott meggy
- 15 dkg liszt
- 2 tk sütőpor
Elkészítés: A csokikat a vajjal gőz fölött összeolvasztjuk. A tojásokat a cukorral kihabosítjuk, majd hozzácsorgatjuk verés közben a vajas csokit. Hozzáadjuk a vaníliát és a sütőporral és sóval elkevert lisztet. A végén beleforgatjuk a durvára vágott diót. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük és megszórjuk a meggyel, illetve még szórhtunk rá durvára vágott diót is. 170 fokon sül kb 25-30 percig, de tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt porcukorral megszórhatjuk.
Itt tudtok csatlakozni hozzám!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése