2017. november 13., hétfő

Vanília krémes kosárka


A tészta receptjét Mohánál láttam, ami tetszett is, úgyhogy azt próbáltam ki.
Hozzávalók:
Tésztához:

  • 250 g liszt
  • 100 g porcukor
  • 100 g puha vaj
  • 2 tojás
  • pici só

Krémhez:

  • 4 dl mandulatej
  • 40 g vaníliás pudingpor
  • 2-3 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 tk vanília őrlemény/aroma/kivonat

Tetejére:

  • Ízlés szerint gyümölcs

Elkészítés: A lisztet, sót, porcukrot elkeverjük, belekockázzuk a vajat, elmorzsoljuk a lisztben, majd hozzáadjuk a tojásokat és összegyúrjuk. Minimum fél órát kötelezően pihentetjük majd kinyújtjuk és köröket szaggatunk. A kiolajozott kosárka formába szépen belerakjuk és ha sok ilyen formank van akkor nyugodtan nyomhatunk a tésztába egy másik formát. Így nem sül össze teljesen és megmarad a kosárka formája. A krém egy egyszerű puding, amit miután megfőztünk jól kihűtjük és ezzel töltjük meg a teljesen kihűlt kosárkákat. Bármilyen gyümölccsel ízlés szerint kirakjuk.

Itt tudtok csatlakozni hozzám!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin