Hozzávalók 8 db-hoz:
- 35 dkg liszt
- 1,5 dkg friss élesztő
- 30 g olaj
- 1 tk só
- 70 ml víz
- 140 g joghurt (én tejfölt használtam)
- 1 tojás
- 4 nagyobb virsli (amiket megfeleztem)
- ketchup
Tetejére:
- 1 felvert tojás
- fekete szezámmag
Elkészítés: A dagasztógép táljába mérjük a lisztet és a sót, elkeverjük, majd mélyedést készítünk a közepébe és oda öntjük a joghurtot, vizet, olajat és a tojást, majd belemorzsoljuk az élesztőt és jól kidolgozzuk a tésztát. 30-40 perc alatt duplájára kelesztjük. Ha ez megvan loszzezett felületre borítjuk a tésztát és kinyújtjuk téglalap alakúra, majd 8 téglalapra vágjuk, minden téglalap rövidebbik oldalára nyomtam ketchupot és odatettem a virslit, majd feltekertem. Lekentem tojással, megszórtam a szezámmal és hagytam 20 percet kelni, addig előmelegedett a sütő is kb 190 fokra. Kb 20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Limara oldalát belinkelem a formázáshoz!!
Itt tudtok csatlakozni hozzám!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése