Hozzávalók:
- 6 dl tejszín
- 1 dl növényi tej
- 300 g cukor
- 3 tojás
- vanília
- csipet só
Elkészítés: 200 g cukrot elkezdünk karamellizálni, majd ha az összes cukor elolvadt hozzáadunk 300 ml tejszínt. Ha összeállna a karamell akkor visszarakjuk a tűzre és kevergetve visszaolvasztjuk. Kihűtjük. A tojásokat kihabosítjuk. A tejet a maradék tejszínnel, vaníliával, sóval és a cukorral felforraljuk, majd óvatosan, apránként adagolva és folyamatos keverés mellett a habosított tojáshoz adjuk. Ezután visszatesszük a tűzre és kevergetve besűrítjük. Ha ez kész összekeverjük a karamellkrémmel és hagyjuk teljesen kihűlni kb 1 nap alatt.
Itt tudtok csatlakozni hozzám!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése