2016. december 25., vasárnap

Fahéjas-vaníliás szelet


Hozzávalók:
Lapokhoz:

  • 50 dkg liszt
  • 1 kk szódabikarbóna púposan
  • 20 dkg porcukor
  • 1,5 ek fahéj
  • csipet só
  • 4 dkg margarin
  • 4 ek méz
  • 2 tojás

Krémhez:

  • 1 egész rúd vanília
  • 5 ek liszt
  • 6 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • csipet só

Elkészítés: Először a lapokat készítjük el úgy, hogy a lisztet kimérjük egy tálba. Hozzáadjuk a szódabikarbónát, sót, fahéjat, porcukrot, majd a megolvasztott, de nem forró margarint és a mézet is, majd a tojásokat is és összegyúrjuk. Elvileg 3 db 20x30 cm-es lapokat nyújtunk és egy lisztezett tepsi hátán egyessével megsütjük 180 fokon kb 8 perc alatt, de én 4 kicsit kisebb lapot nyújtottam. Elkészítjük a krémet is úgy, hogy 4 dl tejet a vaníliarúd kikapart magjával, a sóval és a vanília hüvellyel felforraljuk. 2 dl tejben kikeverjük csomómentesre a lisztet. Ha felfőtt a tej, kivesszük a hüvelyt és folyamatos keverés mellett hozzácsorgatjuk a lisztes keveréket. Kevergetve besűrítjük. Ha elzártuk, hozzákeverjük a porcukrot és hagyjuk kihűlni langyosra. Ha kihűlt egy robotgéppel kihabosítjuk a margarinnal. Egy tálcán betöltjük a sütit, majd frissentartóval lefedjük és hagyjuk puhulni a lapokat. Másnap szeleteljük és porcukorral megszorva tálaljuk.

Itt tudtok csatakozni hozzám!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin