Hozzávalók: 18 cm átmérőjű tortához
Kekszalaphoz:
- 10 dkg darált keksz
- 50 g olvasztott vaj
Krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 90 g cukor
- 1 rúd vanília
- 20 dkg natúr joghurt
- 10 g zselatin
Ribizli zseléhez:
- 100 g ribizli
- 50 g cukor
- 50 ml víz
- 4 g zselatin
Elkészítés: Először a keksz alapot készítjük el. A darált kekszhez hozzáadjuk az olvasztott vajat, elkeverjük, majd belenyomkodjuk a tortaforma aljába és a krém elkészítéséig hűtőbe tesszük. A krémhez a mascarponét kézi habverővel elkeverjük a joghurttal, a zselatint beáztatjuk, a tejszínt a cukorral és a vanília kikapart magjaival felforraljuk, majd hagyjuk hűlni, kivesszük a vanília hüvelyt, belekeverjük a zselatint, majd összekeverjük a mascarponés krémmel. Kivesszük a hűtőből a tortaformát, beleöntjük a krémet és egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a zselatin dolgozni tudjon. Másnap megcsináljuk a ribizlizselét a tetejére. Az hamar megköt rajta mert vékony réteg lesz. Szóval a vizet, a cukrot összeforraljuk, majd belekeverjük a zselatint. Ha feloldódott, ráöntjük a ribizlire. Botmixerrel pürésítjük. Én így ráöntöttem a megkötött sajttortára, de át is lehet szűrni annak aki nem szereti a magokat összerágni. Aztán mehet vissza a hűtőbe, amíg meg nem köt.
Lehet még tovább díszíteni, én ezt most így hagytam natúran.
Itt tudtok csatlakozni hozzám!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése