2016. október 6., csütörtök

Keksz



Hozzávalók:
Alaptészta:

  • 500 g liszt
  • 250 g cukor
  • 250 g olvasztott margarin vagy vaj
  • 3 tojássárga
  • kevés tej (ha esetleg kemény lenne a tészta ezzel lágyítjuk, mert ugye az se mindegy, hogy milyen a tészta állaga a keksznyomónál. Inkább lágyabb tésztát kell kapnunk, úgy könnyebb dolga van a nyomónak is.)
  • csipet só
  • vanília ( ez lehet aroma, kivonat, őrlemény, vagy maga a kikapart mag) nálam kivonat

Ízesítéshez használhatunk:

  • darált diót
  • cukrozatlan kakaóport
  • kókuszreszeléket
  • darált mogyorót
  • fahéjat...bármit. Ha kis mennyiséget akartok ízesíteni akkor érdemes tejet adni a tésztához, viszont ha az egészet kakaósra akarjuk, akkor viszont jobb ha azt a 1-2 dekát lemérjük a lisztből.

Elkészítés: A lisztet, cukrot, sót elkeverjük, majd egy kis mélyedést készítünk a közepébe és beletesszük a tojássárgákat. Elkeverjük nagyjából, majd mehet bele az olvasztott langyos vaj vagy margarin. Mehet bele az ízesítő, majd jól összedolgozzuk. Keksznyomóba töltjük, sütőpapíros tepsikre nyomkodjuk, majd 180 fokon addig sütjük, míg épp halvány barnás árnyalatot nem kap a süti széle. Hagyjuk egy picit hűlni, majd leszedegetjük.
Nekem a kókuszos eddig a legfinibb, de majd még nekem is ki kell kísérletezgetni.

Itt tudtok csatlakozni hozzám!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin