De, hogy miért ez a neve, hát jó kérdés...minden esetre finom és gyorsan el lehet készíteni. Tetejére a kerek babapiskótát meg lehet venni, de én egy sima néró tésztából csináltam meg. :)
Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 tojás
- 7 ek olaj
- 19 dkg liszt
- 5 dkg cukrozatlan kakaópor
- 24 dkg cukor
- csipet só
- fél cs sütőpor
Krémhez:
- 3 cs vaníliás pudingpor
- 20 dkg porcukor
- 8 dl tej
- 25 dkg vaj
Néró pöttyhöz:
- 6 tojássárgája
- 21 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 17 dkg vaj
Tetejére:
- 3 dkg étcsoki
Elkészítése: Sütünk egy kakaós piskótalapot úgy, hogy a tojások fehérjét kemény habbá verjük a sóval és a cukorral, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és az olajat és tovább keverjük. Fakanálra váltunk és beleforgatjuk a sütőporos, kakaós lisztet és kikenünk vele egy sütőpapíros lapos tepsit piskóta lapnak. Megsütjük, majd kihűtjük és megfelezzük.
A krémhez a pudingot megfőzzük a tejben, a vajat pedig kihabositjuk a cukorral és ha kihűlt a puding, elkeverjük a vajjal. A néróhoz a vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd hozzáadagoljuk a tojássárgákat, elkeverjük, majd fakanállal beleforgatjuk a lisztet. Habzsákba töltjük és sütőpapíros lemezre pici pöttyöket nyomunk, majd addig sütjük, míg a szélük épp elkezd barnulni. Összeállításhoz az egyik lapra kenjük a krém felét, rá a másik lap, arra a krém másik fele. A nérót olvasztott étcsokival fecskendezzük, dermesztjük és kirakjuk vele a süti tetejét. Minden szeletre jusson egy egy nérópötty.
Itt tudtok csatlakozni hozzám!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése