2015. július 14., kedd

Tango szelet


De, hogy miért ez a neve, hát jó kérdés...minden esetre finom és gyorsan el lehet készíteni. Tetejére a kerek babapiskótát meg lehet venni, de én egy sima néró tésztából csináltam meg.  :)
Hozzávalók:
Tésztához:

  • 6 tojás
  • 7 ek olaj
  • 19 dkg liszt
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 24 dkg cukor
  • csipet só
  • fél cs sütőpor

Krémhez:

  • 3 cs vaníliás pudingpor
  • 20 dkg porcukor
  • 8 dl tej
  • 25 dkg vaj

Néró pöttyhöz:

  • 6 tojássárgája
  • 21 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 17 dkg vaj

Tetejére:

  • 3 dkg étcsoki

Elkészítése: Sütünk egy kakaós piskótalapot úgy, hogy a tojások fehérjét kemény habbá verjük a sóval és a cukorral, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és az olajat és tovább keverjük. Fakanálra váltunk és beleforgatjuk a sütőporos, kakaós lisztet és kikenünk vele egy sütőpapíros lapos tepsit piskóta lapnak. Megsütjük, majd kihűtjük és megfelezzük.
A krémhez a pudingot megfőzzük a tejben, a vajat pedig kihabositjuk a cukorral és ha kihűlt a puding, elkeverjük a vajjal. A néróhoz a vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd hozzáadagoljuk a tojássárgákat, elkeverjük, majd fakanállal beleforgatjuk a lisztet. Habzsákba töltjük és sütőpapíros lemezre pici pöttyöket nyomunk, majd addig sütjük, míg a szélük épp elkezd barnulni. Összeállításhoz az egyik lapra kenjük a krém felét, rá a másik lap, arra a krém másik fele. A nérót olvasztott étcsokival fecskendezzük, dermesztjük és kirakjuk vele a süti tetejét. Minden szeletre jusson egy egy nérópötty.


Itt tudtok csatlakozni hozzám!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin