Neten böngészve találtam egy ilyen nevű sütire és nagyon felvillanyozott, mert nagyon érdekesnek találtam. Csak a krém leírása nem tetszett, ezért picit gondolkodtam és rátaláltam a megoldásra, amit le is írok. Összességében egy nagyon nagyon finom süti kerekedett belőle...az us bizonyítja, hogy már alig van belőle.. :))
Hozzávalók:
Tésztához:
- 4 tojás
- 20 dkg cukor
- 30 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 1 cs sütőpor
- 15 ek tej
- 2 ek kakaópor
- szeder
Krémhez:
- 500 ml átpasszírozott szederlé
- 100 ml víz
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 20 dkg cukor
- 25 dkg vaj
Tetejére:
- olvasztott csoki
Elkészítése: A tésztához a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral és a puha vajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a tejet. A tepsibe sütőpapírt teszünk és beleöntjük a massza felét. A tálban maradt másik fél masszába keverjük a kakaót, elkeverjük és a tepsiben lévő fehér massza tetejére tesszük és egy késsel márványosra kevergetjük. Megszórjuk a tetejét szederrel és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha megsült kihűtjük és lehúzzuk a papírt róla. A krémhez én a friss szedret megmostam és összeturmixoltam, majd szűrőn átpasszíroztam. Kb 4 dl lett és ezt kipótoltam vízzel 5 dl-re és még 1 dl vizet adunk hozzá, összekeverjük a pudingporral és sűrűre főzzük, elzárjuk a tüzet és belekeverjük a cukrot. Kihűtjük, majd kihabosítjuk a vajjal. Ezt kenjük a kihűlt tésztára, dermesztjük, majd lekenjük olvasztott csokival. Berakjuk a hűtőbe pár órára, majd forró késsel szeletekre vágva kínáljuk.
Itt tudtok csatlakozni hozzám!
Nagyon jól néz ki! Tetszik! :)
VálaszTörlésNagyon köszönöm. :)
Törlés