Hozzávalók:
- Kb 2 tojásos világos piskótalap
- 250 g mascarpone
- 250 ml habtejszín
- 35 g zselatin por
- 2 cl fekete kávé
- pici vanília
Fog kelleni még:
- Babapiskóta
- Fekete kávé
- Porcukor
- pici rum
Natúr színű glaze:
- 132 g fehércsokoládé
- 86 ml tejszín
- 20 ml víz
- 15 g glükóz szirup
- 1 lap zselatin
- 12,5 g étolaj
Elkészítés: A desszert krémjéhez a tejszínt lágy habbá verjük, hozzáadjuk a mascarponét, a hidegvízbe áztatott, majd felmelegített zselatint, a vaníliát és a kávét. A félgömb formába nyomunk habzsákból alulra, ebbe nyomunk egy darabka babapiskótát, amit belemártottunk a porcukorral és rummal elkevert kávéban, majd feltöltjük a formát krémmel és a végén belenyomjuk a kiszaggatott piskótát. Fagyasztóba tesszük amíg teljesen meg nem fagy. A glazehez a csokit vízgőz felett megolvasztjuk. A tejszínt, glükózt és a vizet felforraljuk. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk. Ha felforrt a tejszínes keverék kb 3 részletben a csokihoz adjuk, közben kevergetjük. Belekeverjük a kicsavart zselatinlapot, majd az olajat is. Ekkor szinezhető is. Átszűrjük, blendeljük és akár azonnal is fel lehet használni.
Kivesszük a formából a desszertet, leöntjük a 37 fokosra hűlt glazzel és díszítjük. Én csokidarával bepaníroztam illetve megszórtam kakaóporral plusz kapott rolettit és arany cukorgyöngyöket.
Itt tudtok csatlakozni hozzám!
Szia, baromira tetszik a cikk :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen! :)
VálaszTörlés