2017. június 6., kedd

Eperszörp

 
Hozzávalók:

  • 1 kg eper
  • 1 l víz
  • 1 kg cukor
  • 1 cs dr oetker 2:1 dzsemfix
  • pici citromsav

Elkészítés: A megtisztított, megmosott epret kisebb darabokra vágjuk, majd ráöntjük a liter forralt vizet és hagyjuk állni fél órát. Ha letelt az idő leszűrjük, jól kinyomkodjuk a levét, majd a kinyert eperlevet feltesszük főni a 2 evőkanál cukorral elkevert dzsemfixel. Ha felforrt hozzáadjuk a cukrot és egy kevés citromsavat is, majd újraforraljuk és kb 2 percig gyöngyöztetjük. Még melegen csírátlanított üvegekbe öntjük, jól lezárjuk, fejre fordítjuk és úgy hagyjuk kb 10 percig, majd visszafordítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.
Ízlés szerint hígítjuk.

Itt tudtok csatlakozni hozzám!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin