2017. március 8., szerda

Narancsos-fahéjas csiga


Hozzávalók:
Tésztához:

  • 215 gr teljes kiőrlésű liszt
  • 300 gr sima liszt
  • 1 cs szárított élesztő
  • 32 gr cukor
  • 1 csipet só
  • 50 gr olvasztott vaj
  • 1 dl langyos tej
  • 1 dl langyos víz
  • 1 tojás

Töltelékhez:

  • 1 narancs lereszelt héja
  • 10 dkg cukor
  • 2 tk fahéj
  • 10 dkg puha vaj

Lekenéshez:

  • 1 tojás
  • kevés tej

Elkészítés: Először bedagasztjuk a tésztát úgy, hogy a langyos vizet, a cukrot és az élesztőt elkeverjük és hagyjuk felfutni pár percig. Egy tálba (én a dagasztógépem táljába) tesszük a tojást, az olvasztott vajat és a langyos tejet. Eldolgozzuk, majd ha elkeveredett hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a sót és a liszteket. Jól kidagasztjuk. Ha túl kemény a tészta adhatunk hozzá kevés tejet. Ha lágy akkor lisztet. Egy olajjal kikent tálba tesszük a cipóvá formált tésztát, majd letakarva szobahőmérsékleten 2 óra alatt duplájára kelesztjük. Addig elkészítjük a tölteléket. A narancsot lereszeljük, a cukrot elkeverjük a fahéjjal. Ha megkelt a tészta kb fél cm vastagra és téglalap alakúra nyújtjuk. Lekenjük a puha vajjal, megszórjuk a narancs héjával és a fahéjas cukorral. Feltekerjük, majd kb 1,5 cm-es csigákat szeletelünk. Sütőpapíros tepsire helyezzük és hagyjuk fél óráig megkelni. Addig a sütő 190 fokra előmelegül. Ezután lekenjük a tejjel elkevert tojással és kb 15-20 perc alatt készre sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Itt tudtok csatlakozni hozzám!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin