Mondhatnám úgy is, hogy Limara tökéletes tepertős pogácsája.
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 3,5 dkg élesztő
- 1 tojás
- 1 dl tej
- 2 dl tejföl
- 1 tk cukor
- 1 ek só
- 12 dkg vaj
- 3-4 ek fehérbor
- 40 dkg darált tepertő
- Őrölt feketebors
Elkészítése: A bors és a tepertő kivételével minden hozzávalót a dagasztó gép táljába mértem, jól kidolgoztam,majd enyhén lisztezett asztalon kissé átgyúrtam és egy konyharuhával lefedve az asztalon hagytam szobahőn megkelni kb 40 perc alatt. Amikor ez megvolt kinyújtottam a tésztát, megkentem a darált tepi felével, megszórtam egy kevés borssal, majd hajtogattam. Először szimplán hajtottam, majd duplán. Lefedtem a konyharuhával és hagytam kelni 20 percig. Amikor ez megvolt kinyujtottam és megismételtem mégegszer a kenést hajtogatást, pihentetést. Pihenés után 1,5-2 cm vastagra kinyújtottam, megrácsoztam egy késsel a tetejét, papíros tepsire tettem a pogikat, lekentem tojással és addig pihentettem, amíg a sütő felmelegedett. 190 fokra melegítettem a sütőt és kb 20 perc alatt fiinom ropogós leveles pogácsáim lettek. :)
Itt tudtok csatlakozni hozzám!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése