2017. február 11., szombat

Fahéjas madártej


Hozzávalók:

  • 5 dl tej
  • 3 tojás
  • 5 dkg+1 dkg cukor
  • csipet só
  • vanília
  • 1 tk fahéj
  • 1 tk liszt

Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük az 1 dkg cukorral. A tejet a vaníliával melegíteni kezdjük, közben a tojássárgáját az 5 dkg cukorral, a liszttel, sóval és a fahéjjal elkeverjük, majd a tejet hozzáadagolva hőkiegyenlítünk, visszatesszük a gázra és folytonos keveréssel besűrítjük picit. A tojáshabból kis galuskákat szaggatunk egy evőkanállal, majd gyöngyöző vízben oldalanként 1-1 percig főzzük. Üvegtálba tesszük a madártejet és a tetejére halmozzuk a habot. Fahéjjal megszórjuk.


Itt tudtok csatlakozni hozzám!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin