Hozzávalók:
- 5 dl tej
- 3 tojás
- 5 dkg+1 dkg cukor
- csipet só
- vanília
- 1 tk fahéj
- 1 tk liszt
Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük az 1 dkg cukorral. A tejet a vaníliával melegíteni kezdjük, közben a tojássárgáját az 5 dkg cukorral, a liszttel, sóval és a fahéjjal elkeverjük, majd a tejet hozzáadagolva hőkiegyenlítünk, visszatesszük a gázra és folytonos keveréssel besűrítjük picit. A tojáshabból kis galuskákat szaggatunk egy evőkanállal, majd gyöngyöző vízben oldalanként 1-1 percig főzzük. Üvegtálba tesszük a madártejet és a tetejére halmozzuk a habot. Fahéjjal megszórjuk.
Itt tudtok csatlakozni hozzám!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése