Nagyon finom, puha buktákat sütöttem ma vacsira. Nagyon jo lett. A recept Fodor Emese recepttárából van a mesterszakács oldalról.
Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg túró
- 60 dkg liszt
- 2,5 dl langyos tej
- 0,5 dl tejföl
- 3 dkg élesztő
- 0,8 dl olaj
- 4 ek cukor
- 1 tojás
Töltelékhez:
- 25 dkg túró
- 2 tojássárga
- 1 cs vaníliáscukor
- 1 citrom héja, pici leve
- 4 ek búzadara
- 3 ek cukor
Lekenéshez:
- 1 tojás
Elkészítés: A tésztához az élesztőt 1 deci langyos tejbe morzsoljuk, pici cukorral felfuttatjuk.A többi hozzávalót a dagasztógép táljába mérjük a maradékmásfél dl tej kivételével, majd a felfutott élesztőt is hozzáadjuk és apránként hozzáadva a tejet bedagasztjuk a tésztát. Meleg helyre tesszük egy tálban és letakarva duplájára kelesztjük. A töltelékhez a túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és összekeverjük. Ha megkelt a tészta 3 mm vastagra kinyújtjuk lisztezett felületen, téglalap alakúra, majd téglalap alakokat vágunk, hosszabbik oldalára teszünk a túróból és feltekerjük. Sütőpapiros tepsikbe helyezzük jó szellősen, hogy legyen helyük kelni, lekenjük a felvert tojással és 20 percig kelesztjük. Ezután 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük. Ha megsült kivesszük és a tepsiben hagyjuk egy konyharuhával letakarva 5 percig, hogy puhák legyenek.
Itt tudtok csatlakozni hozzám!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése