2017. január 9., hétfő

Túrós bukta


Nagyon finom, puha buktákat sütöttem ma vacsira. Nagyon jo lett. A recept Fodor Emese recepttárából van a mesterszakács oldalról.
Hozzávalók:
Tésztához:

  • 25 dkg túró
  • 60 dkg liszt
  • 2,5 dl langyos tej
  • 0,5 dl tejföl
  • 3 dkg élesztő
  • 0,8 dl olaj
  • 4 ek cukor
  • 1 tojás 

Töltelékhez:

  • 25 dkg túró
  • 2 tojássárga
  • 1 cs vaníliáscukor
  • 1 citrom héja, pici leve
  • 4 ek búzadara
  • 3 ek cukor

Lekenéshez:

  • 1 tojás

Elkészítés: A tésztához az élesztőt 1 deci langyos tejbe morzsoljuk, pici cukorral felfuttatjuk.A többi hozzávalót a dagasztógép táljába mérjük a maradékmásfél dl tej kivételével, majd a felfutott élesztőt is hozzáadjuk és apránként hozzáadva a tejet bedagasztjuk a tésztát. Meleg helyre tesszük egy tálban és letakarva duplájára kelesztjük. A töltelékhez a túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és összekeverjük. Ha megkelt a tészta 3 mm vastagra kinyújtjuk lisztezett felületen, téglalap alakúra, majd téglalap alakokat vágunk, hosszabbik oldalára teszünk a túróból és feltekerjük. Sütőpapiros tepsikbe helyezzük jó szellősen, hogy legyen helyük kelni, lekenjük a felvert tojással és 20 percig kelesztjük. Ezután 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük. Ha megsült kivesszük és a tepsiben hagyjuk egy konyharuhával letakarva 5 percig, hogy puhák legyenek.

Itt tudtok csatlakozni hozzám!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin