Hozzávalók:
Tésztához:
Tésztához:
- 250g liszt
- 100g darált dió
- 1 tasak sütőpor (12g)
- 50 g olvasztott margarin
- 180g cukor
- 1 tasak vaníliás cukor (10g)
- 2 közepes tojás
- 2 kisebb doboz görög joghurt (250g)
- 50 ml tej
Krémhez:
- 250g Mascarpone
- 2 púpos ek átszitált porcukor
- 0,5 tasak Bourbon vaníliás cukor (5g)
- 200 ml habtejszín
Tetejére:
- reszelt étcsoki
Elkészítése: A lisztet, diót, sütőport elvegyítjük. A vajat kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat egyessével, jól kihabosítjuk. Hozzáadjuk a joghurtot, a lisztes keveréket, jól eldolgozzuk, majd a tejjel lazítjuk. Sütőpapíros tepsibe simítjuk, majd 180 fokon tűpróbáig sül. Ha kész kihűtjük. A krémhez kemény habbá verjük a tejszínt. Kihabosítjuk a mascarponét a porcukorral, majd beleforgatjuk a felvert tejszínt. Egyenletesen rákenjük a tésztára, hűtőben dermesztjük, majd tálalás előtt kockákra vágjuk és díszítjük.
Itt tudtok csatlakozni hozzám!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése