Most vannak a nagy be főzések, elrakások. Nálunk is. Még lesz barack és málna lekvár is. Mind ugyanúgy készül...dr oetkerrel. Tényleg ez a legjobb. Szerintem. :)
Hozzávalók:
- 2500 g ribizli
- 700 g cukor
- 2 cs dzsemfix
- pici nátrium benzoát
Elkészítése: A gyümölcsöt leszemezzük, megmossuk és egy edénybe Mérünk minden hozzávalót kivéve a nátriumot az majd a legvégén. Nagy lángon kevergetve főzzük, leturmixoljuk, és szitán átszűrjük, hogy a magok ne kerüljenek bele, majd újra felfőzzük. A legvégén, miután elzártuk alatta a lángot, hozzáadjuk a nátriumot. Csírátlanított üvegbe töltjük, lezárjuk és 5 percre fejre fordítjuk. 5 perc után visszafordítjuk, hagyjuk kihűlni a pulton, majd felcímkézzük és mehet a spájzba.
Itt tudtok csatlakozni hozzám!
68 üveggel tettem el az idén :) Következik a bejegyzés is :)
VálaszTörlésRibizliből? Oo
TörlésAz nagyoon jooo. :) mi max 15tel. :)