2014. február 2., vasárnap

Túrókrémes piskótatekercs


Nagyon finom süti, aminek a receptjét Citromhabnál láttam. Ezúton is köszönöm neki, tökéletes lett. :))
Hozzávalók:
Tésztához:
  • 4 tojás
  • 1 evőkanál víz
  • 75 g cukor
  • 100 g liszt
  • késhegynyi sütőpor

Krémhez:

  • 150 ml tejszín
  • 200 g túró
  • 70 g cukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • magozott meggybefőtt

A tetejére:
  • porcukor

Elkészítése: A tésztához a tojásokat a vízzel és a cukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és elkeverjük. 32x34 cm-es sütőpapíros tepsire simítjuk a masszát és 180 fokos sütőben pár perc alatt megsül. Ha megsült porcukrozott sütőpapírra borítjuk a piskótát, lehúzzuk a piskótáról a papírt és még melegen feltekerjük, majd így hagyjuk kihűlni. Amíg hűl elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük, a túrót áttörjük és ízesítjük a vaníliával, cukorral, majd beleforgatjuk a tejszínt. Megtöltjük a krémmel a kicsavart piskótát és 1 sorba meggyet rakunk bele, majd visszatekerjük. Tálalás előtt porcukrozzuk a tetejét. (Nálam ez pont nem látszik, mert az oldalát nem porcukroztam :P )

Itt tudtok csatlakozni hozzám!

1 megjegyzés:

LinkWithin