2014. február 2., vasárnap

Kávés torta fondanttal


Hozzávalók:
Tésztához:

  • 2 x 0,7 dl fekete kávé
  • 2 x 125 g cukor
  • 2 x 125 g puha vaj
  • 2 x 150 g liszt
  • 2 x 2 tk sütőpor
  • 2 x 1 csipet só
  • 2 x 2 tojás
  • 2 x 30 g aprított dió

Krémhez:

  • 250 g mascarpone
  • 0,3 dl fekete kávé
  • 1-1,5 dl habtejszín
  • 2 ek porcukor

Elkészítés: A tésztához a cukrot a vajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tojást és jól elkeverjük. Elvegyítjük a lisztet, sót, sütőport és a diót, majd a kávéval felváltva a tojásos masszához keverjük. Ezt mégegyszer megismételjük és így sütünk külön-külön 2 vékony tortalapot. 180 fokon sülnek tűpróbáig. A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a többi hozzávalót és ezzel töltjük be a kihűlt tortalapokat úgy, hogy az oldalára és a tetejére is jusson kevés krém, majd hűtőbe rakjuk pár órára és bevonjuk a fondanttal, amit én házilag készítettem a már leírt módon, amit az Ír kávés muffinnál láthattok vagy a tortabirodalom oldalán.

Itt tudtok csatlakozni hozzám! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin