2014. január 26., vasárnap

Meggyes túrótorta


A barackos túrótortám alapján készült, ajándékba.
Hozzávalók:
Piskótához:
  • 5 db tojás
  • 5 ek liszt
  • 5 ek cukor
  • fél cs sütőpor
Krémhez:
  • 50 dkg túró
  • 3,5 dl habtejszín
  • 18 g zselatin
  • 1 citrom leve, héja
  • 15 dkg porcukor
  • 1 ü meggybefőtt
Elkészítés: Először megcsináljuk a piskótát úgy, hogy a tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük, majd a cukrot kihabosítjuk a tojások sárgájával. A lisztet és a sütőport belekeverem a tojás sárgájához, majd kevés fehérjehabbal fellazítom egy kicsit és óvatosan összeforgatom a fehérjehabot a sárgájával. Olajozott tortaformába öntöm és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sül. Amíg sül elkészítjük a krémet úgy, hogy a zselatint elkészítjük a leírása szerint. A túrót apróra törjük a cukorral és a citrom levével és a héjával. A habtejszínt kemény habbá verem és a túrós krémhez adjuk, majd a folyós zselatint is belekeverjük. Ha megsült és jól kihűtöttük a piskótát, akkor félbe vágjuk és megkenjük a krémmel. A meggyet lecsöpögtetjük  és pár db kivételével kicsi kockákra vágjuk. Ezt rátesszük az elegyengetett krémre és befedjük a piskóta tetejével. A tetejére és az oldalára is kenünk krémet, de ha nem maradt ki akkor verjünk fel még tejszínhabot és fedjük be azzal. Habrózsákat nyomunk és a kimaradt meggyel és tortadarával díszítjük. 

Itt tudtok csatlakozni hozzám! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin