2013. május 5., vasárnap

Tiramisu torta



Szülinapi-Anyáknapi torta... :))
Hozzávalók:
Piskótához:
  • 8 tojás
  • 8 ek cukor
  • 8 ek liszt
  • 1 cs sütőpor
Krémhez:
  • fél liter habtejszín
  • 10 dkg cukor
  • 2 cs habfixáló
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 tk fahéj
  • 3,5 dl friss kávé
  • rum
  • 25 dkg mascarpone
Elkészítése:  A tojásokat ketté választjuk és kemény habbá verjük a fehérjét a cukorral, majd ha eléggé felvertük hozzáadjuk a tojások sárgáját és a sütőporral elkevert lisztet. Óvatosan elkeverjük és olajozott, lisztezett tortaformába töltjük és előmelegített 180 fokos sütőben tűpróbáig sül. Ha megsült jól kihűtjük. Amíg a piskótánk sül elkészítjük a krémet, amihez a habtejszínt a cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük. Ha elég kemény a hab hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a fahéjat és kis adagokban a mascarponét. Ha kész hűtőbe tesszük és ha a piskótánk kihűlt félbe vágjuk, az alsó lapot meglocsoljuk a rummal elkevert kávéval, megtöltjük úgy a krémmel, hogy az oldalára és a tetejére is hagyjunk majd. A felső lap belsejét is meglocsoljuk a kávéval, majd a krémre helyezzük. Ha jó kávésan szeretnénk és még maradt is kávé, akkor a torta tetejét is meglocsolhatjuk és befedjük az oldalát és tetejét a maradék krémmel, majd ízlés szerint díszíthetjük akár kakaóporral is.

Itt tudtok csatlakozni hozzám!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin